Azi a picat Facebook. Cei mai mulţi s-au descărcat pe Twitter

de: Alexandru Puiu
24 09. 2015

Pe parcursul zilei de azi, 24 septembrie, internauţii au avut parte de cea mai mare sperietură din ultimul an. Faptul că a picat Facebook a fost celebrat pe Twitter cu #facebookdown.

Nimeni, niciodată, nu se aşteaptă să cadă Facebook. Pentru cei aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori, reţeaua socială a devenit sinonimă cu ideea de internet. Din momentul în care a picat Facebook, multe persoane, dacă nu au urmărit #facebookdown pe Twitter, au început să caute alternative pentru a pierde cele câteva ore. Unii au început chiar şi să se uite în ochii prietenilor pe parcursul unei conversaţii desfăşurată la o cafenea.

Conform celor de la Downdetector.com, probleme au fost pe tot parcursul zilei de astăzi, dar între orele 18:00 şi 21:00 s-au acutizat. Cu toate că unii au avut de suferit doar câteva minute, probleme cu conectarea la profilul personal de Facebook au fost întâmpinate de către toţi utilizatorii.

Cum se întâmplă însă de obicei în online, în mare parte, problema a fost întâmpinată în egală măsură cu umor şi speculaţii. Deşi nu vom afla probabil niciodată motivul adevărat din spatele acestei situaţii, au existat suficient de multe persoane care şi-au dat cu părerea într-un mod mai mult sau mai puţin avizat. O variantă era că lansarea clipurilor la 360 de grade a îngenuncheat platforma online, alţi au crezut că implementarea unei versiuni incipiente pentru butonul dislike a surprins inginerii Facebook într-un mod neplăcut.

Partea tehnică din spate a fost însă mai puţin relevantă, când pe Twitter au început să apară colecţii stufoase de memes, glume sau reacţii atât de disperate încât erau amuzante pentru cititor. ,,A picat Facebook. Cum ar trebui să mai judec acum oamenii cu care am fost la liceu?” ,,A picat Facebook. Vă rog să vă abţineţi de la un contact interuman autentic până când problema este remediată.” ,,Toată lumea este în regulă? S-a întâmplat ceva? Au atacat zombi? Mi-e frică!!!” ,,Log: Ora 3. Mâncarea se găseşte mai greu. Moralul este scăzut. Oamenii se deplasează prin împrejurimi arătând fotografii necunoscuţilor, rugându-i să le dea Like.”

Mai sus am sintetizat doar o mostră infimă din amalgamul de opinii împărtăşite pe Twitter în legătură cu căderea Facebook. Pentru a vă realiza propriul top amuzant, căutaţi folosind hashtag-ul #facebookdown.